Turizam

Rast turizma poslednjih godina rezultirao je rastom privrede i stanovništva. Mnogi časopisi i sajtovi za putovanja su Santorini rangirali kao najbolje ostrvo na svetu sa procenom da godišnje ovo ostrvo poseti više od 2 miliona turista. Kamenolomi na ostrvu su zatvoreni od 1986. godine kako bi se sačuvala kaldera. Santorini je posebno privlačan za parove koji dolaze na ostrvo da bi napravili nezaboravne fotografije pre venčanja.

Sjajna obala i unutrašnjost ostrva

Uživajte u obali Santorinija, obodu kaldere i vulkanu na jednom od katamarana, jedrilica, motornih jahti ili tradicionalnih čamaca. Ovakvi izleti će vam pomoći da izbegnete gužvu i uživate ležeći pod suncem, kupanjem u vulkanskim vodama i ronjenjem u Egejskom moru.

Kamari i Perisa su odmarališta na istočnoj obali gde možete uživati u sunčanim plažama, sportovima na vodi, barovima i šetalištima. Istočne obale je bogata plažama sa crnim peskom, a na južnoj obali se nalazi niz raznobojnih peščanim plaža, popularna Crvena plaža je jedna od omiljenih mesta.

Crvena Plaža - Santorini

Unutrašnjost ostrva dominira vinogradima i tradicionalnim selima, sa planine Profitis Ilias možete doživeti prekrasan pogled od 360 stepeni. Posetite iskopine ​​Akrotirija, prošetajte tradicionalnim naseljima, posmatrajte zalazak sunca iz čuvenog sela Oia i otkrijte ostrvske vinarije koje usput isprobavaju mnoga različita vina, gde će jedno biti bolje od drugog.

Mesečeva plaža - Santorini

Vinarije

Iz Santorinija dolaze i neka od najpoznatijih vina na svetu, Asirtiko i Aidani, Mavrotragano i Mandilarija su sorte čiji će ukus ostati sa vama i kada napustite Santorini. Odlikovanje i međunarodno priznanje čine obilazak vinarije i degustacije vina veoma drugačijim od onoga na šta ste navikli, i jednom od najboljih stvari koje treba da uradite na ostrvu.

grad Oia Santorini

Prepoznatljiva estetika

Santorini je popularan i zbog svojih belih zgrada koje gledaju na Egejsko more, crkve s plavim kupolama, uske krivudave ulice i vulkanske stene skrivaju svoje priče i čine Santorini magičnim mestom. Prelepi zalasci i pejzaži pružaju dodatni užitak za svakoga, parovi, porodice i solo putnici uživaju u fotografisanju svih delova ovog ostrva kako bi sa sobom poneli deo magije.